2010-05-20 12:24:18• hírek • Póti Orsolya

Tanulj Swing-et a Loga Dance Schoolban!

Sok varázslatos táncstílussal ismerkedhetsz meg a Loga Dance Schoolban. Ha túl közel engeded magadhoz a táncot, akkor az egy életre elvarázsol, ha pedig nem mersz belevágni, megfosztod magad egy fantasztikus érzéstől.

Ez a kellemes élmény az életed része lehet, ha belekóstolsz a tánc világába a Loga Dance School segítségével. Létezik egy hely, ahol az lehetsz, amire már korábban is vágytál, és ahol nem számít az, hogy ki vagy és honnan jöttel, mert csak a zene és a tánc a fontos.

A Loga Dance Schoolban új barátokat is szerezhetsz, hiszen egy varázslatos érzés köt össze a többi táncolni vágyóval. Mivel gazdagodhatsz, ha elkezdesz táncolni?

... egy varázslatos érzéssel, ami megtanít igazán élni és mindennek örülni,
...
egy eszközzel, ami által megmutathatod, hogy ki is vagy igazából,
...
egy „társsal", aki szórakoztat, és akivel jól érezheted magad.

Amikor táncolsz a szíved és a lelked felszabadul, a tánc lehet a boldogság forrása és vágyaid kifejezése, ami által kimutathatod saját éned.


A Swing születése óta közel ötven év telt el
A Swing születése óta közel ötven év telt el


A Swing zene és tánc születése óta eltelt már közel száz év, fénykorát a 30-as 40-es években élte: ez volt a II. Világháború és a győzelem zenéje és tánca, ez volt a Big Band-ek kora. Közel félszáz Swing-fajtát, stílust írtak le azóta, nagy részüket ma is táncolják, ami tükrözi a tánc sokszínűségét, gazdagságát. Ezek egy részének amerikai, afroamerikai, más részének európai hagyományai vannak, de mindegyikről elmondható, hogy egymásra is hatottak és nagy részük kialakulásában a különböző egyéni táncstílusok is döntő szerepet játszottak.

Egy-egy táncos a maga egyedi stílusával mindig formálta, átalakította a szvingtáncokat, legelőször azt, amely az 1910-es évek elején tűnt fel az USA-ban, majd később ennek módosult változatait (balboa, Lindy pop, nyugati parti szving stb.), amelyek aztán szétterjedtek a különböző államokban. Kezdetben csak Swing zenére, később a lassabb Blues zenére táncolták, napjaink táncparkettjeit pedig azzal hódította meg, hogy könnyedén adaptálható más slágerekre is.

A Loga Dance School  május 21-től indítja az új formában megszervezett Salsa oktatást, amelyre beiratkozhatnak május 6-ig,  16 és 21 óra között, a Martirilor Deportati 30-as szám alatt található táncteremben (a régi nyomda épületében). Több információért érdeklődni lehet a Loga Dance School honlapján, vagy a 0722-53-83-17-es telefonszámon.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: